+385 20 689 105 info@crnarika.com

Baćinska jezera, niz međusobno povezanih slatkovodnih krških jezera, 1,5 km sjeverno od Ploča. Sastoje se od šest spojenih i jednog odvojenog jezera: OćušaCrniševo,  Podgora,  Sladinac,  Vrbnik, Šipak i  Plitko jezero. Dubina im je od 3 do 45 metara. Okružena su livadama i jablanima, a duž niske pristupačne obale smjenjuju se male plaže i slikovite skupine vodenog bilja.

 

Kitesurfing plaža Neretva je smještena na ušću rijeke Neretve u Jadransko  more. Stalni sjeverozapadni vjetar maestral, 4-5 bofora, pješčana plaža, veliki i prostrani plićak čine ovaj spot savršenim za kitere, posebno za početnike. Na plažu se može doći iz dva smjera: Ako dolazite iz pravca Splita, nakon Ploča i Rogotina, pređite preko mosta na Neretvi te nakon 1km skrenite lijevo

 

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta na svijetu, smješteno u blizini grada Čitluka, u južnom dijelu Bosne i Hercegovine. Broji oko 4300 stanovnika, a postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine. Od tada je ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih turističkih centara BiH, koje godišnje obiđe oko milijun katolika iz cijelog svijeta.

Ostaci grada NaroneArheološki muzej Narona izgrađen je na lokalitetu antičkog hrama posvećenog Augustu, otkrivenog 1995. i 1996.g. prilikom istraživanja koje je vodio prof.dr.sc. Emilio Marin iz Arheološkog muzeja u Splitu. Otkriven je hram sa predvorjem, tribina i kipovi nadnaravne veličine koji su nakon restauracije danas prezentirani u Arheološkom muzeju Narona.

 

Bogatstvo životinjskoga svijeta u ovom prostoru još uvijek je, unatoč radikalnim melioracijskim zahvatima, sačuvano u velikoj mjeri. A o tom kakva je ona bila najrječitije govori Ornitološka zbirka u Metkoviću, jedinstven skup preparata ptica ulovljenih isključivo u prostorima delte. Po veličini spada medu najveće zbirke takve vrste u Europi. Sadržava više od 340 preparata medu kojima su primjerci 218 ptičjih vrsta od 310 vrsta do sada zabilježenih na Neretvi.

Grad Korčula smješten je na sjeveroistočnom kraju otoka, podignut uz njegovu razvedenu obalu. Sastoji se od starog grada na malom, ovalnom poluotoku, baroknog predgrađa neposredno pod starim zidinama, te novih dijelova rasprostrtih uz obalu istočno i zapadno od starog središta. Prvi podatak o postojanju srednjovjekovnog grada na otoku Korčuli donosi bizantinski povjesničar i car Konstantin Porfirogenet u 10. stoljeću pišući o “zidanom gradu”. Temeljem brojnih okolnosti drži se da je taj grad bio na mjestu današnje stare jezgre Korčule.

Dubrovnik (lat Ragusium) je grad na jugu Hrvatske, administrativno središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Prosperitet grada Dubrovnika oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini. U srednjem vijeku postao je kao Dubrovačka Republika jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana koji je konkurirao Mletačkoj Republici. Uz svoje bogatstvo i diplomaciju, grad je postigao izvanredan stupanj razvoja, posebno tijekom 15. i 16. Stoljeća

Mostar je tipičan proizvod otomanskog umijeća i sposobnosti da se pomiješaju kulture i iskustva. Osnovan krajem XV vijeka, u toku vladavine turske imperije, Mostar je za kratko vrijeme postao administrativni centar Otomanskog carstva za regiju Hercegovinu. Od tuda dolazi snažan trag identiteta i arhitekture grada Mostara, koji čuva i naredne korake svoje historije koja se, kako je vrijeme odmicalo, sve više približavala Europi. Danas Mostar predstavlja veliku turističku atrakciju i važan kulturni centar cijele regije. U gradu postoje različiti kulturni i muzički centri, kantonalni/županijski arhiv, Muzej Hercegovine, različite biblioteke, teatri i Centri za kulturu drugih europskih zemalja.